Pri množstve našich ciest po svete, po dlhej a únavnej ceste dobre „padla“ šálka kávy. No nie vždy nám vyhovovala jej chuť. A tak sme začali porovnávať. Všímali sme si najskôr spôsoby servírovania a aj ďalšie špecifické faktory, ktoré charakterizujú kávu. Neskôr sme sa rozhodli, že sa pôjdeme pozrieť aj na kávové plantáže, aby sme zistili, ako to vyzerá u pestovateľov a spracovateľov kávy. Dnešná doba ponúka kávu z rôznych krajín, od rozličných pestovateľov a tiež s rozdielnym spôsobom spracovania. Nás zaujali predovšetkým rodinné plantáže s tradíciou, kde pestovanie kávy a jej spracovanie je nielen prácou, ale predovšetkým rodinnými a priateľskými stretnutiami, ktorých neoddeliteľnou súčasťou je aj konzumácia kávy s rôznymi rituálmi. Okrem toho sú to farmy, ktoré rešpektujú ekologické zásady. 
A tak sme sa aj my chceli podeliť s dobrou kávou s našou rodinou a priateľmi. Pri rodinných stretnutiach a priateľských posedeniach sme pri pozeraní videí, fotografií z ciest a rozprávaní zážitkov ponúkali rôzne druhy káv a zisťovali, ktoré z nich chutia najviac. Práve na jednom takomto stretnutí vznikol nápad ponúkať kvalitné zrnká kávy nielen rodine a známym, ale aj ďalším milovníkom tohto nápoja. 
Jednoznačne medzi priateľmi bola úspešná káva Arabica, preto sme sa rozhodli ponúkať práve tento druh kávy zo štyroch krajín pôvodu. Káva pochádza z plodov kávovníka. Kávovník je ovocný strom a jeho plody sú veľmi podobné našej čerešni. Na zber plodov, ktoré dozrievajú naraz v jednej oblasti, je nevyhnutné veľké množstvo pracovnej sily. Dozreté bobule sa zbierajú ručne, čo je síce finančne aj časovo náročné, no je to najkvalitnejšia káva na trhu. Takýto zber sa využíva pri káve Arabica, ktorá sa upravuje kým je vlhká. Káva z Mexika, Indie a El Salvadoru, ktorú ponúkame,  je spracovaná metódou fully washed (mokrá metóda) a káva z Brazílie metódou pulped natural.
Tešíme sa, že aj Vy si vychutnáte vynikajúcu chuť a príjemnú arómu našej praženej kávy.